Надал срещу Тийм за първи път не на клей

3 Сеп., 2018
327 преглеждания

 

Надал срещу Тийм за първи път не на клей

Надал срещу Тийм за първи път не на клей

Надал срещу Тийм за първи път не на клей

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на US Open след 4-сетов успех над Николоз Басилашвили – 6:3, 6:3, 6:7 (6), 6:4. Трикратният шампион се нуждаеше от близо 3 часа и половина, за да си гарантира продължаването напред в турнира. За Рафа това беше 26-и успех в последните 27 двубоя – серия, която стартира през май в Рим. Следващият съперник на испанеца ще бъде Доминик Тийм, като двамата ще се срещнат за първи път на твърди кортове.

До момента Рафа има преднина 7-3 победи, като всеки един от двубоите им е бил на клей. За последно те играха на финала на „Ролан Гарос“, където Матадора се наложи в три сета. „Това ще бъде различен тип двубой, в сравнение с на клей. Но все пак говорим за тенис мач.

Ще има някои разлики, но аз съм наясно с неговата игра, както и той с моята. Очаквам интересен и труден двубой и за двама ни“, коментира Надал. „Той е фантастичен играч. Много е силен и мощен.

Страхотно момче е. С него се разбираме много добре. Радвам се, че успя да се класира на четвъртфиналите тук, след като миналата година загуби в четвъртия кръг от Дел Потро. Ще бъде тежко.

Той използва много мощ в ударите си и знае как да играе в подобни двубои. Ще трябва да изиграя най-добрия си мач от началото на турнира, за запазя шансовете си да продължа напред“.

Menu Title