Тийм: В този мач не трябваше да има загубил

5 Сеп., 2018
247 преглеждания

 

Тийм: В този мач не трябваше да има загубил

Тийм: В този мач не трябваше да има загубил

Тийм: В този мач не трябваше да има загубил

За втора поредна година Доминик Тийм отпада по драматичен начин от US Open. Миналия сезон Хуан Мартин дел Потро отрази два мачбола, преди да го отстрани в четвъртия кръг в турнира. Сега беше Рафаел Надал, който пречупи австриеца с 3:2 сета в двубой, приключил в 2:04 часа местно време. „Този мач ще остане в съзнанието ми завинаги“, коментира Тийм след последната точка.

„Със сигурност ще си спомням за тази вечер. Тенисът понякога е жесток спорт, защото според в този мач не заслужаваше да има загубил. Но в крайна сметка единият трябваше да отстъпи“.Попитан дали ще научи нещо от този впечатляващ двубой, Тийм отговори така: „Всъщност, не.

Бих казал, че това е първият епичен двубой, който изиграх в кариерата си до момента. Досега бях играл в няколко добри мача, но никога не бях оставал толкова на корта, при това срещу един от великите играчи и то в турнир от Шлема. Радвам се, че ми се случи за първи път, дори и да не завърши по желания от мен начин. Разбира се, че съм малко разочарован.

Но след няколко дни ще се върна отново към този двубой и ще помня колко велик беше той“.От началото на сезона Тийм има 42 победи и 15 загуби. Той спечели титлите в Аржентина и Лион, като загуби на финалите в Мадрид и „Ролан Гарос“.

Menu Title