Шампионката отпадна на четвъртфиналите

4 Сеп., 2018
236 преглеждания

 

Шампионката отпадна на четвъртфиналите

Шампионката отпадна на четвъртфиналите

Шампионката отпадна на четвъртфиналите

Откритото първенство по тенис на САЩ ще има нов шампион. Това стана факт, след като третата в схемата Слоун Стивънс, която спечели надпреварата в Ню Йорк миналата година, отпадна на полуфиналите. Тъмнокожата тенисистка допусна поражение от Анастасия Севастова с 2:6, 3:6. Латвийката, поставена под №19 в схемата, достига до полуфинал в турнир от Големия шлем за първи път в кариерата си.

Нейната следваща опонентка ще бъде определена от двубоя между Серина Уилямс – Каролина Плишкова, които ще открият вечерната сесия на „Артър Аш“ тази нощ. Севастова успява да сменя темпото през цялото време, беше разнообразна и напълно заслужи успеха си над Стивънс.“Много се радвам, че този мач свърши и спечелих. Трудно беше и за двете ни.

Беше горещо, особено в слънчевата част на корта, но най-тежко е заради влагата. Понякога просто ракетата се плъзга от ръката ти. Бях доста нервна в края на първия и на втория сет, но се справих. Планът ми беше да оставам възможно най-дълго в разиграванията, да не й давам лесни точки, да бъда разнообразна, да не и позволявам да влезе в ритъм.

Днес и сервисът ми вървеше във важните точки“, коментира Севастова.

Menu Title