Григор Димитров приключи на Лейвър Къп със загуба

23 Сеп., 2018
306 преглеждания

 

Григор Димитров приключи на Лейвър Къп със загуба

Григор Димитров приключи на Лейвър Къп със загуба

Григор Димитров приключи на Лейвър Къп със загуба

Тим ,,Свят“ се завърна в борбата за краен успех на тазгодишното второ издание на Лейвър Къп, след като намали изоставането си до 7:5 точки в полза на тим ,,Европа“. След силния първи ден на надпреварата за европейските тенисисти с капитан Бьорн Борг, вторият започна идентично и по всичко изглеждаше, че тим ,,Свят“ няма как да навакса огромната разлика. Тя се отвори, след като в първите два мача от програмата Александър Зверев и Роджър Федерер постигнаха победи съответно над Джон Иснър и Ник Кирьос. Швейцарският маестро се справи с лекота с австралийския си опонент след 6:3, 6:2, докато младият германец Зверев трябваше да отразява мачбол в тайбрека на втория сет, за да спечели в крайна сметка драматичния си сблъсък с американския си съперник Иснър – 3:6, 7:6 (8), 10:7.

При 7:1 точки в ползва на тим ,,Европа“ задачата пред Кевин Андерсън срещу шампиона от тазгодишните издания на Уимбълдън и Ю Ес Оупън Новак Джокович беше много тежка. Южноафриканецът обаче се справи със сериозното предизвикателство, което имаше пред себе си, и спечели със 7:6 (5), 5:7, 10:6, като по този начин се реваншира за загубата си на финала на Уимбълдън от сърбина в три сета.В последния мач от втория ден при двойките Джак Сок и Ник Кирьос победиха в два сета тандема Григор Димитров и Давид Гофен с 6:3, 6:4. Ден трети ще предложи нови три двубоя на сингъл и един на двойки.

Роджър Федерер се изправя срещу Джон Иснър, Александър Зверев излиза срещу Кевин Андерсън, а Новак Джокович играе с Ник Кирьос. Двубоят на двойки противопоставя Федерер и Зверев срещу Иснър и Сок. Трофеят отива при отбора, който пръв спечели 13 точки. /БГНЕС

Menu Title