Федерер ще се изправи срещу Серина Уилямс

3 Окт., 2018
289 преглеждания

 

Федерер ще се изправи срещу Серина Уилямс

Федерер ще се изправи срещу Серина Уилямс

Федерер ще се изправи срещу Серина Уилямс

Роджър Федерер ще се изправи срещу Серина Уилямс в двубой на двойки на смесеното отборно първенство Хопмън Къп в края на годината. Швейцарският тенисист ще бъде в тандем с Белинда Бенчич, докато съотборник на американката е Франсис Тиафо.Носителят на 20 титли от Големия шлем изрази подкрепата си за Уилямс след противоречивите ситуации, които възникнаха във финала на US Open между нея и съдията на стола Карлос Рамос. ,,Във всеки спорт, специално в тениса, съдията може да е по-склонен да те накаже заради подсказване от страна на треньора, заради забавяне на времето преди сервис – така или иначе, ако бях на мястото на съдията на стола, бих посъветвал провинилия се състезател да не повтаря грешката си, а не да действам моментално и да го наказвам.

Надявам се да не е така, но случаят със Серина, а и Ализе Корне по-рано, когато тя реши да си смени тениската по време на мач – това са случаи, които просто трябва бъдат отсъждани по-дискретно от страна на съдиите“, сподели 37-годишният тенисист. 23-кратната победителка от турнирите на Големия шлем разкри по-рано, че би искала да има Федерер за партньор в двойков мач. 37-годишната тенисистка коментира очакванията си за предстоящия двубой и впечатленията от младия талант Тиафо.,,Винаги съм щастлива, когато играя пред феновете в Пърт.

Австралийските фенове са много гостоприемни и винаги те подкрепят, а Хопмън Къп ми дава увереност преди началото на сезона и Australian Open. Не съм играла с Франсис смесени двойки досега, но наблюдавах негови срещи на сингъл през годината. Той има светло бъдеще пред себе си и очаквам с нетърпение да излезем заедно на корта, ще бъде много забавно“, завърши тя. Хопмън Къп започва на 29 декември в Австралия.

/БГНЕС

Menu Title