Покрив на Ролан Гарос – чак през 2020 г.

23 май, 2016
329 преглеждания

 

Покрив на Ролан Гарос - чак през 2020 г.

Покрив на Ролан Гарос - чак през 2020 г.

Покрив на Ролан Гарос – чак през 2020 г.

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP ParibasДъждовното време в Париж ще мъчи тенисисти, зрители и медии още няколко години. Това се разбра от изявлението на новия директор на турнира от Големия шлем „Ролан Гарос“ Ги Форже на пресконференция.“Дъждът е сериозен проблем за нас.

Мога да съобщя, че и тук ще има подвижен покрив, мисля че крайният срок е 2020 година. Има много неща да се направят. Покривът е просто последната част на пъзела“, разкри бившият елитен състезател днес, когато мачовете закъсняха с повече от 2 часа, а вчера не успяха да завършат и половината срещи от програмата.Откритото първенство на Франция е единственият турнир от Големия шлем без подвижен покрив.

Първоначално беше обявено, че централният корт „Филип Шатрие“ ще бъде покрит през 2018 година, но сега пусковият срок се премества.“Мисля че всичко ще бъде наред с програмата за първия кръг. Прогнозата за вторник и сряда е за хубаво време. Но ако нещо се обърка, ще има тенисисти, които да играят в два поредни дни“, заяви още Форже.

Menu Title