Двойка на 135 години спечели любителски турнир в Хасково

15 май, 2019
106 преглеждания

 

Двойка на 135 години спечели любителски турнир в Хасково

Двойка на 135 години спечели любителски турнир в Хасково

Двойка на 135 години спечели любителски турнир в Хасково

„Тандем“ на обща възраст 135 (!) години обра овациите на публиката и грабна купата при мъжете двойки (над 45 г.) в турнира за аматьори и ветерани в Хасково. Пловдивчанинът Георги Бучков (роден през 1946 г.

) и неговият партньор и домакин от „града на Гришо“ – Христо Ангелов се наложиха на финала над достойните си съперници чак след драматичен тайбрейк. Така „дуетът“ Бучков- Ангелов постави рекорд за най-възрастни победители в цялата досегашна история на Националната тенис лига, датираща от 2010 г. Поредно доказателство, че тенис може да се играе и до пределна възраст. Просторният тенис комплекс в хасковския парк Кенана предостави прекрасни условия на 47 „майстори на ракетата“ от цялата страна, за да премерят сили в третия турнир от веригата на НТЛ.

Радва фактът, че все повече се разширява „географията” на участниците в тези популярни турнири. Така например, победителят в „младшата“ възраст – от 18 до 40 г., Светослав Господинов е от Димитровград, шампионът сред „наивниците на средна възраст” (40- 55 г.) Ивайло Стоянов е самоковлия, а при „доайените“ (над 55 г.

) първенецът „долетя“ от морския бряг – Георги Милев (Приморско). Своеобразен „дубъл“ постигна Харманли. Той излъчи победителите както при мъжете двойки (до 45 г.) – Станислав Манолов и Мирослав Христов, така и на смесени двойки – Даниела Христова и Даниел Колев.

Очевидно в топлия южен град сезонът на открито започва по-рано и местните тенисисти са вече във върхова форма. В края на месеца (31 май- 2 юни) „керванът“ на Националната тенис лига ще отседне в „оазиса“ на курортния комплекс Санта Марина край Созопол. Там победителите ще имат щастието да грабнат в ръце билети за Меката на световния тенис – Уимбълдън.Текст: Борислав Костурков

Menu Title