Щепанек ще успее да извлече максимума от Григор

30 май, 2019
359 преглеждания

 

Щепанек ще успее да извлече максимума от Григор

Щепанек ще успее да извлече максимума от Григор

Щепанек ще успее да извлече максимума от Григор

Подобрени слайс, къси топки, лифтиран бекхенд и промяна в поведението, когато бъде натиснат в ъгъла. Това партньорство обнадеждава, анализира спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев. “Радек Щепанек е свеж полъх в играта на Григор Димитров.” Това заяви пред „24 часа“ спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев.

Потърсен за по-детайлен анализ на страхотния маратонски мач на най-добрия български тенисист срещу Марин Чилич на “Ролан Гарос”, специалистът изтъкна видими промени от макар и краткия период, в който Григор тренира с 40-годишния чех. “Бих поставил акцент върху значително подобрения слайс и късите топки. Имало е моменти, в които Григор е използвал слайс много често, имало е и такива, в които го ползва много рядко, понякога заради факта, че е в безизходица. Сега го използва умерено, но с агресия.

И преминава към страхотна къса топка. Успя да разбие ритъма на Чилич и да го накара да се движи по дължината на корта, защото знаем, че той го прави отлично по ширината. Но сега Григор го принуди да тича напред-назад”, коментира Коев.“Когато бъде натиснат в ъгъла, преди Григор търсеше изпълнение, с което може да влезе в Play of the day, изпълнение, което може да бъде признато от феновете и целия тенис свят за изумително, но процентът на успеваемост в такива случаи е малък.

Сега, натиснат в ъгъла, той показа стабилност, характер, ментална промяна – да продължи да се бори, да вложи много повече усилия в бъдещите ситуации, но на всяка цена да запази по-дълго време и по-голям процент шанса си за успеваемост – и при съответната точка, и генерално в мача. А че физически Григор е в топформа, това е ясно.Очевидно е работено и върху сервиса – и то не само върху самия начален удар, но и в поведението след сервис.Много пъти противниците му са го побеждавали, играейки върху бекхенда му, сега видяхме страхотни минаващи, лифтирани бекхенди – особено когато трябваше да разминава противника на мрежата.

За първи път от доста време видяхме Григор Димитров да надиграе топиграч тактически”, продължи анализа си Пресиян Коев.“За Щепанек няма тайни в тениса – сервис, воле, слайс, играеше успешно и на двойки. Може да бъде полезен при работата за всеки елемент от играта. Прави впечатление, че и играта на Григор Димитров на ретур е подобрена значително.

Направи пробиви в много важни моменти. Щепанек не е най-големият талант като тенисист, но е успял точно заради способността си да извлече максимума от своята кариера. Всички знаем колко голям е талантът на Григор Димитров и вярвам, че Щепанек ще успее да извлече максимума от него. Преди няколко месеца Григор нямаше да спечели този мач срещу Чилич, но сега показа безспорни аргументи, явно следствие на отличната работа с Щепанек.

Това партньорство обнадеждава за бъдещето. Това явно е импулсът, от който е имал нужда, завърши спортният директор на Българската федерация по тенис.

Menu Title