Бианка Андрееску на финал на US Open при своя дебют

6 Сеп., 2019
243 преглеждания

 

Бианка Андрееску на финал на US Open при своя дебют

Бианка Андрееску на финал на US Open при своя дебют

Бианка Андрееску на финал на US Open при своя дебют

19-годишната канадка Бианка Андрееску постигна нова голяма победа, след като се класира за първи път в своята кариера на финал в Големия шлем. Състезаващата се под канадско знаме Андрееску, която има и румънско гражданство, надигра със 7:6(3), 7:5 Белинда Бенчич на полуфиналите на US Open. Андрееску се намира в серия от 13 поредни победи, която започна на турнира в Торонто. Там канадката спечели титлата, след като на финала се изправи срещу Серина Уилямс, но американката беше принудена да се откаже при 1:3 гейма в първия сет.

Именно Серина Уилямс ще бъде съперничка на Андрееску и на финала в Ню Йорк. В другия полуфинал носителката на 23 титли от Големия шлем надигра Елина Свитолина. В началото на сезона Андрееску се намираше извън топ 150, но започна US Open под №15. Тази нощ тя стана едва третият играч, който достига финал в турнира при своя дебют в основната схема.

За последно това беше направила 17-годишната Винъс Уилямс през 1997-ма година. Ако спечели титлата, Андрееску ще стане първият дебютант, който прави това в Откритата ера. „Това е сюрреалистично. Наистина не знам какво да кажа.

Сбъдната мечта“, каза Андрееску след последната точка в мача срещу Бенчич, продължил 2 часа и 13 минути. Любопитна подробност е, че досега в кариерата си Андрееску никога не е губила мач от представител на Топ 10. Канадката има 7 двубоя и 7 победи. Серина Уилямс влиза във финала като №8 в света.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title