Български финал при девойките на силен турнир в Пловдив

12 Апр., 2024
15 преглеждания

 

Български финал при девойките на силен турнир в Пловдив

Български финал при девойките на силен турнир в Пловдив

Български финал при девойките на силен турнир в Пловдив

Българките Елизара Янева и Росица Денчева се класираха за финала на единично при девойките на изключително силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив. Надпреварата се провежда при великолепни условия на кортовете на ТК „Локомотив“.Поставената под №2 при девойките Елизара Янева спечели убедително на полуфиналите с 6:1, 6:4 срещу №8 в схемата Елена Бертя (Румъния). Това е четвърта поредна победа за Янева на турнира без да загуби сет.

В първите си четири мача Елизара загуби само 18 гейма!Поставената под №3 Росица Денчева детронира шампионката от миналата година Теодора Костович от Сърбия. В повторение на финала от преди година Денчева победи с 6:3, 7:6(2) поставената под №1 в схемата Костович. Росица показа страхотен характер и успя да обърне втория сет от 2:5.

Така Денчева се класира за финала с четири победи и нито един загубен сет.По-късно днес европейските шампионки на двойки до 16 г. Янева и Денчева ще играят на полуфинал и в турнира на двойки. Първите поставени българки ще играят срещу Ева Йонеску от Румъния и Неус Торнер Сенсано от Испания.

Изключително достойно представяне направи и Анас Маздрашки при юношите. Българинът взе сет на №1 в схемата и №10 в световната ранглиста за юноши Ян Кумстат от Чехия. Маздрашки отстъпи на полуфиналите с 6:2, 0:6, 3:6. Преди този мач Анас записа три поредни победи без да загуби сет.

По-късно днес Александър Василев ще играе във финала на двойки при юношите. Василев и Тео Папамаламис от Франция, поставени под №4, ще играят срещу вторите в схемата чехи Ян Кумстат и Ян Климас.

Menu Title