Победа за Надал може да не се окаже достатъчна

15 Ное., 2019
377 преглеждания

 

Победа за Надал може да не се окаже достатъчна

Победа за Надал може да не се окаже достатъчна

Победа за Надал може да не се окаже достатъчна

Рафаел Надал ще завърши годината като №1 в света, след като в четвъртък вечер Роджър Федерер победи Новак Джокович и го изхвърли от битката за титлата във финалите на АТП в Лондон. Испанецът днес се изправя срещу Стефанос Циципас, но дори и да спечели срещу гръцкия тенисист не е сигурен в продължаването си напред в турнира. В късния двубой шампионът Александър Зверев се изправя срещу Данийл Медведев и при успех ще продължи към полуфиналите. Надал обаче не мисли за това.

Той е изцяло фокусиран върху предстоящия дуел с Циципас. „Той (Стефанос) е страхотен тенисист, млад е и е изпълнен с енергия. Наслаждава се на невероятен сезон. Очаква ме тежък двубой.

Знам, че трябва да спечеля и се надявам да бъда готов, пък ще видим какво ще се случи“, коментира 33-годишният левичар. Рафа води с 4-1 победи в преките дуели с Циципас. Гръцкият талант обаче е под пара и в първите си два мача в своята група постигна победи над Медведев и Зверев. „Винаги получавам допълнителна мотивация, когато се изправя срещу някой от топ играчите в света“, коментира Стефанос в навечерието на дуела с Надал.

„Гледал съм ги по телевизора и винаги съм искал да бъда част от тях. Когато играеш срещу тях има допълнителна искра, екстра мотивация. Наясно съм колко труден съперник е Надал. Сигурен съм, че този двубой ще означава много за него и шансовете му да се класира за полуфиналите.

Ще дам всичко от себе си, ще оставя душата си на корта“, коментира Циципас. Двубоят е днес от 16:10 часа. _____

Menu Title