Една от иконите на Тризъбеца се завърна със слоган ′Другите просто пътуват′

24 Февр., 2023
124 преглеждания

 

Една от иконите на Тризъбеца се завърна със слоган ′Другите просто пътуват′

Една от иконите на Тризъбеца се завърна със слоган ′Другите просто пътуват′

Една от иконите на Тризъбеца се завърна със слоган ′Другите просто пътуват′

Новото GranTurismo Trofeo бе представено в София по време на вечерен коктейл в шоурума на официалния представител на марката Maserati в България –„Ауто Италия“ ЕАД.Новото купе, което съчетава висока производителност, характерна за спортен автомобил, с комфорт, подходящ за дълги разстояния, е оборудвано с революционния двигател V6 Nettuno Twin Turbo, който дебютира за първи път в суперспортния автомобил MC20, и е наличен в две версии за модела: 490 к.с. за Modena и високопроизводителната версия 550 к.

с. Trofeo, които се предлагат с 8-степенна автоматична AWD трансмисия.Базовите цени на модела започват от 181 800 евро с ДДС във версия Modena и 227 000 евро с ДДС във версия Trofeo.От естетическа гледна точка дизайнът на GranTurismo представлява идеален баланс между красота и функционалност, без показност.

С неоспоримо уникални и веднага разпознаваеми линии: чиста форма, подходяща да покрие най-добрата механика в класа си, като подчертава чистотата на формите и изтънчените дизайнерски решения.Запазени са класическите пропорции на автомобилите на марката, с дългия капак и централната част на каросерията. Линията на покрива пада динамично, за да подчертае извивката на колоната, на която е изобразено емблематичното лого Тризъбец.В интериора, модерният салон на Maserati GranTurismo е оборудван с иновативни системи, сред които мултимедийната система Maserati Intelligent Assistant (MIA), най-новата информационно-развлекателна система, комфортен дисплей, който обединява основните функции в интегриран сензорен интерфейс, цифров часовник и Head-up дисплей (опция).

Мястото за пътниците отзад е значително увеличено спрямо предходното поколение, позволявайки невъзможното уравнение за съчетаване на спортни характеристики и форми с комфорт, подходящ за дълги разстояния на цялото семейство.Интересно за Ауто Италия:След успешното откриване на втория дом на марката на българска територия през юли месец миналата година, в град Варна, компанията отбеляза рекорд на продажби със 101 автомобила за 2022 година. Чрез историческия успех, България е поставена в топ 5 на класацията за най-успешните пазари за Maserati на глава от населението.По време на представянето на новото GranTurismo бе загатнат и новият, с изцяло променен дизайн, автосалон и започналите преди броени дни строителни дейности.

Новата локация на Maserati в София ще остане с непроменен адрес. Инвестицията възлиза на 1 милион евро при съществуващ вече имот, пригоден за шоурум, и ще отвори врати в началото на юни месец тази година, като заедно с представянето му ще бъде показана за пръв път в България и изцяло електрическата версия на моделите GranTurismo и Grecale – Folgore.Повече за GranTurismo Folgore:Като алтернатива GranTurismo Folgore използва 100% електрическо задвижване, еталон в сегмента. Системата Folgore е базирана на 800-волтова технология и е разработена с помощта на авангардни технически решения, заимствани от Формула Е.

Тя предлага превъзходни характеристики, възможни благодарение на трите мощни 300-киловатови двигателя с постоянни магнити – един отпред и два отзад.Батерията има номинален капацитет от 92,5 kWh и капацитет на разряд от 560 kW, за да предава непрекъснато около 760 к.с. и зашеметяващ въртящ момент от 1350 Нм на четирите колела.

Специфичната настройка и иновативното разположение на батерията водят до ограничаване на височината на автомобила до 1353 мм, без да се нарушава спортният му характер. Формата на акумулаторния блок, известна като „T-bone“, е част от подхода на Maserati за „нулеви компромиси“ и избягва поставянето на батерията под седалките, като ги премества основно около централния тунел и по този начин значително понижава H-точката на автомобила.По отношение на техническата архитектура, новият модел е резултат от иновативен проект, в който широко се използват леки материали като алуминий и магнезий, заедно с високопроизводителна стомана. Подобен подход с използване на много материали изисква създаването на нови производствени процеси, в резултат на което са постигнати най-добрите в класа си нива на тегло.

Този подход е съчетан с новата електрическа/електронна архитектура Atlantis High, базирана на canFD съобщения, изпращани със скорост до 2 ms. Системата се предлага и с усъвършенствани функции за киберсигурност от ниво 5 и flash-over-the-air. Опорната точка е главният контролер на Vehicle Domain Control Module (VDCM), проект на 100% Maserati, състоящ се от софтуер, който осигурява 360° контрол на всички най-важни системи на автомобила, за най-добро изживяване при шофиране при всякакви условия.По отношение на техническата архитектура, новият модел е резултат от иновативен проект, в който широко се използват леки материали като алуминий и магнезий, заедно с високопроизводителна стомана.

Подобен подход с използване на много материали изисква създаването на нови производствени процеси, в резултат на което са постигнати най-добрите в класа си нива на тегло.Този подход е съчетан с новата електрическа/електронна архитектура Atlantis High, базирана на canFD съобщения, изпращани със скорост до 2 ms. Системата се предлага и с усъвършенствани функции за киберсигурност от ниво 5 и flash-over-the-air. Опорната точка е главният контролер на Vehicle Domain Control Module (VDCM), проект на 100% Maserati, състоящ се от софтуер, който осигурява 360° контрол на всички най-важни системи на автомобила, за най-добро изживяване при шофиране при всякакви условия.

GranTurismo предлага и „всеобхватно звуково изживяване“, гарантирано от емблематичния характерен звук на двигателя на Maserati, дори в електрическата версия, благодарение на иновативната работа на инженерите от Лабораторията за иновации на Maserati. Звуковото изживяване се допълва от поглъщащата 3D звукова система Sonus faber. Проектирана и изработена от италиански майстори в областта на звука, аудиосистемата предлага две нива на персонализация, което ѝ дава възможност да използва до 19 високоговорителя и 3D звук с мощност до 1195 W, за дълбочина на полето и наистина уникална заобленост на звука.

Menu Title