Втора поредна титла за Даниил Медведев

26 Февр., 2023
74 преглеждания

 

Втора поредна титла за Даниил Медведев

Втора поредна титла за Даниил Медведев

Втора поредна титла за Даниил Медведев

Даниил Медведев спечели турнира от категория ATP 250 в Доха (Катар). На финала руснакът победи британеца Анди Мъри с 6:4, 6:4 за 1:47 часа игра. За Даниил Медведев този трофей е 17-и в кариерата му и втори пореден след успеха му в Ротердам миналата седмица.Руснакът започна силно и направи два пробива в първия сет, за да поведе с 4:1.

Мъри върна един пробив, но Медведев не допусна изненада и взе първата част с 6:4. Вторият сет се разви по идентичен начин – ранен пробив за руснака, който съперникът му върна за 3:3, но при 4:4 Медведев отново взе подаването на Мъри, след което затвори мача с 6:4.“Беше много ветровито, не можах да намеря ритъма си. Въпреки факта, че спечелих турнира, топките не са много добри за тази настилка.

Имах проблеми с ръката в Австралия, после ме болеше рамото. Не мога да намеря ритъм с тези топки. Днес имаше битка: понякога и двамата играхме зле, понякога добре“, каза Медведев по време на интервюто на корта.С успеха си в Доха Медведев ще измести Рафаел Надал от седмото място в световната ранглиста през следващата седмица.

Menu Title