Илиян Радулов загуби на финала в Роухямптън

7 Юли, 2023
49 преглеждания

 

Илиян Радулов загуби на финала в Роухямптън

Илиян Радулов загуби на финала в Роухямптън

Илиян Радулов загуби на финала в Роухямптън

Илиян Радулов отстъпи във финалната среща на сингъл при юношите на турнира от категория J300 ITF в Роухямптън (Великобритания). Българинът загуби с 3:6, 2:6 от Жоао Фонсека от Бразилия.Преди този мач Радулов постигна пет впечатляващи победи на турнира. С този успех Илиян стана първият българин в историята, който се класира за финала при юношите на този престижен турнир.

Надпреварата в Роухямптън беше последна преди Уимбълдън.Там Илиян Радулов е поставен под номер 6 и в първия кръг в събота ще се изправи срещу Пол Барбие Газьо от Франция. Двамата играха във втория кръг на „Ролан Гарос“ тази година, когато Радулов спечели срещата. Адриано Дженев е поставен под №12.

Той също ще срещне французин. Това е Антоан Гибодо.При девойките Ива Иванова очаква тенисистка от квалификациите. При успех тя ще се изправи почти сигурно срещу водачката в схемата Алина Корнеева от Русия.

Росица Денчева пък ще играе с 14-ата поставена Теодора Костович от Сърбия. Денчева загуби от тази съперничка тази година на финала на турнира в Пловдив.Българите ще участват и в турнира на двойки на Уимбълдън, жребият за които ще бъде изтеглен утре.

Menu Title