Топалова е четвъртфиналистка в Пунта Куна

14 Юли, 2023
93 преглеждания

 

Топалова е четвъртфиналистка в Пунта Куна

Топалова е четвъртфиналистка в Пунта Куна

Топалова е четвъртфиналистка в Пунта Куна

Гергана Топалова се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира на клей в Пунта Кана (Доминиканска република) с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 3 в схемата българка победи испанката Ноелия Буосо Саноти със 7:5, 6:2. Срещата продължи 1 час и 46 минути.Топалова направи пробив в последния гейм по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част поведе с 4:0 и без проблеми затвори мача.

Така Гергана си осигури 9 точки за световната ранглиста и, а в спор за място на полуфиналите ще срещне шестата в схемата Мартина Капуро Таборда (Аржентина).Ани Вангелова и Лурдес Аяла (Аржентина) пък загубиха на четвъртфиналите на двойки в Пунта Кана с 4:6, 6:7(3) от номер 3 Мартина Капуро Таборда (Аржентина) и Мариан Гомес Кано (Мексико).Междувременно Диа Евтимова се класира за полуфиналите на двойки на турнира на клей за жени в италианската столица Рим с награден фонд 60 хиляди долара. Евтимова и Марин Парто (Франция) продължават напред без игра след отказ на съперничките им и втори поставени в схемата Анжелика Моратели и Камила Розатели (Италия).

В спор за място на финала днес българката и французойката ще играят срещу Юлия Хатука (Беларус)/Жибек Куламбаева (Казахстан).

Menu Title