Андреев се класира за четвъртфиналите, Кузманов отпадна

27 Юли, 2023
55 преглеждания

 

Андреев се класира за четвъртфиналите, Кузманов отпадна

Андреев се класира за четвъртфиналите, Кузманов отпадна

Андреев се класира за четвъртфиналите, Кузманов отпадна

Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира на клей от сериите „Чалънджър“ в Цуг (Швейцария) с награден фонд с награден фонд от 145 хиляди евро. Българинът победи със 7:6(5), 1:6, 6:4 шестия поставен Аролд Майо (Франция).Мачът беше довършен днес, след като вчера беше прекъснат заради дъжд в края на първия сет при 5:4 и подаване на българина. При доиграването днес Андреев поведе с 40:0 на сервис, но в последствие изпусна общо четири сетбола в гейма и допусна пробив.

В последвалия тайбрек, обаче, Андреев реализира обрат от 3:5 точки и с четири поредни разигравания поведе в резултата. Във втората част Майо спечели шест поредни гейма от 0:1 до 6:1 и изравни сетовете. Андреев успя да пробие за 4:3 в третия решителен сет и да спечели с 6:4.За успеха си Адриан заработи 25 точки за световната ранглиста в която заема 210-ото място в момента.

За място на полуфиналите Андреев ще играе срещу №1 в схемата и №80 в световната ранглиста Артюр Риндеркнех (Франция) или Стефано Травалия (Италия).За съжаление Димитър Кузманов загуби във втория кръг от участващия с „уайлд кард“ италианец Матео Гиганте с 4:6, 6:7(5).Българинът, койте е миналогодишен полуфиналист в турнира, допусна ранно изоставане от 1:4, което се оказа решаващо за изхода на първия сет. Във втората част Мико стигна до тайбрек, след като навакса пасив от 3:5 гейма, но в него допусна обрат, след като поведе с 5:3 точки.

Кузманов заработи 11 точки за световната ранглиста, в която е 174-и в момента.

Menu Title