Швьонтек си намери майстора в лицето на Гоф

20 Авг., 2023
48 преглеждания

 

Швьонтек си намери майстора в лицето на Гоф

Швьонтек си намери майстора в лицето на Гоф

Швьонтек си намери майстора в лицето на Гоф

Световната номер 1 при жените Ига Швьонтек отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Синсинати (САЩ) с награден фонд 2 788 468 долара. 22-годишната полякиня загуби от американската тинейджърка Коко Гоф с 6:7(2), 6:3, 4:6 за близо три часа игра. В решителния трети сет представителката на домакините направи пробив за 4:3 и затвори срещата с четвъртия си мачбол. „Знаех, че да играя с нея ще бъде трудно, нищо нямаше да ми бъде дадено просто така днес.

Използвах възможностите си, когато ги получих, и просто се борих за всяка точка – каза Гоф пред Tennis Channel. – Показах, че мога да го направя. Много хора имаха съмнения относно играта ми, но аз все още се развивам. Казах си, че провала на Уимбълдън мога или да позволя да ме смаже, или да ме накара да се издигна и реших да се издигна“, , добави Гоф, която отпадна в първия кръг на „Уимбълдън“ миналия месец.

Тя със сигурност подобри играта си от началото на турнирите на твърди кортове в САЩ, спечелвайки титлата във Вашингтон, достигайки четвъртфиналите в Монреал и сега до първия си финал на УТА 1000. На финала тази вечер Гоф ще играе с финалистката от „Ролан Гарос“ Каролина Мухова (Чехия), която направи обрат и елиминира номер 2 в света и в схемата Арина Сабаленка (Беларус) със 7:6( 4), 6:3, 6:2 за 2:37 часа. Мухова загуби оспорвания първи сет след тайбрек с 4:7, но в следващите две части доминираше. Тя направи в тях общо три пробива и без проблеми стигна до крайния успех.

Menu Title