Валентин Димов: Разчитаме на подкрепата на публиката

14 Сеп., 2023
47 преглеждания

 

Валентин Димов: Разчитаме на подкрепата на публиката

Валентин Димов: Разчитаме на подкрепата на публиката

Валентин Димов: Разчитаме на подкрепата на публиката

Капитанът на България за Купа „Дейвис“ Валентин Димов очаква сериозна битка срещу Казахстан в мача от Световна група I на турнира за Купа „Дейвис“. В тима на България са включени Димитър Кузманов (номер 178 в световната ранглиста), Александър Лазаров (478), Пьотр Нестеров (705), Александър Донски (805) и Янаки Милев (567).“На лагер сме от понеделник с всички момчета. Те се чувстват добре.

В тази среща всеки един мач ще бъде изключително важен. У дома и стените помагат, ще разчитаме много на подкрепата на любителите на тениса“, каза Димов на пресконференция днес.“Познаваме добре отбора на Казахстан. Това е един сериозен тим.

Ние постигнахме победи в предишните три срещи и това ни носи самочувствие, дава ни увереност, но е и по-голяма отговорност“, добави капитанът на България.Димов коментира още отсъствието на Григор Димитров и контузията на Александър Лазаров.“Провели сме не малко разговори с екипа на Григор Димитров. Той се доказа във времето като страхотен играч.

Но отговорът е, че този турнир не е съвместим с неговата програма и затова не е отбора. Но все пак имаме право на промяна два часа преди мача, така че нищо не се знае“, заяви Димов.“Следим ситуацията с контузията на Лазаров още от преди 3-4 месеца, когато я получи. В момента е добре и може да се разчита на него за някои мачове“, каза още треньорът.

„Познаваме добре играчите на Казахстан. Един от тях е много изявен. Те са на високо ниво. Някои от нашите момчета са играли мачове срещу тях.

Момчетата се професионалисти и никой не се е задоволил с това, че сме се класирали в горната група, а искаме да надграждаме“, завърши Димов.Срещите на 16 септември (събота) ще започнат в 12.00 часа, а на 17 септември (неделя) в 11.00 часа.

Входът за зрители е свободен до запълване на капацитета на трибуните.

Menu Title