Андреев загуби драматично на четвъртфиналите

15 Сеп., 2023
47 преглеждания

 

Андреев загуби драматично на четвъртфиналите

Андреев загуби драматично на четвъртфиналите

Андреев загуби драматично на четвъртфиналите

Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на турнира на клей от сериите „Чалънджър“ в Шчечин (Полша) с награден фонд 145 хиляди евро. Българинът отстъпи в оспорван двубой от №4 в схемата и №86 в световната ранглиста Александър Шевченко от Русия с 3:6, 7:5, 5:7. Срещата продължи точно три часа.В началото на мача двамата си размениха по един пробив, след което Шевченко взе подаването на Андреев отново в осмия гейм и на собствен сервис затвори първия сет.

Втората част започна с три пробива, руснакът поведе с 3:1, но българинът изравни 3:3. В седмия гейм Шевченко отново спечели сервис гейма на съперника, а при 5:4 сервираше за победата, но Андреев направи нов пробив за 5:5. След това той продължи да играе силно, взе още два гейма и след серия от четири поредни спечели със 7:5, за да прати мача в трети сет.В решителната трета част Шевченко стигна до пробив в осмия гейм, но Андреев изравни за 5:5, след като спаси един мачбол.

В следващия гейм Адриан загуби отново подаването си и при свой сервис руснакът затвори мача със 7:5.С достигането си до тази фаза на турнира Андреев заработи 25 точки за световната ранглиста.

Menu Title