Дрейпър с трети пореден успех в София и място на полуфиналите

9 Ное., 2023
55 преглеждания

 

Дрейпър с трети пореден успех в София и място на полуфиналите

Дрейпър с трети пореден успех в София и място на полуфиналите

Дрейпър с трети пореден успех в София и място на полуфиналите

Представителят на Великобритания Джак Дрейпър записа трети пореден двусетов успех и се класира за полуфиналите на Sofia Open 2023. След победите над Мартерер и Музети, 21-годишният тенисист се справи и с получилия „уайлд кард“ турчин Джем Илкел – 6:2, 6:2 след 75 минути игра на централния корт в „Арена София“.Дрейпър успя да пробие по два пъти във всеки сет Илкел, като в същото време сервира на висота и не допусна нито една точка за пробив в целия двубой.С победата левичарят се класира за третия си полуфинал в световния тур и втори за сезона.

Негов следващ съперник ще бъде Ян-Ленард Щруф (Германия), който в първия мач на сингъл от деня победи в три сета Фабиан Марожан (Унгария).„Щастлив съм от постигнатите победи през последните 2 дни – обясни Дрейпър на пресконференция. – Доволен съм от начина си на представяне, а също и как стоя на корта. Надявам се, че в следващите дни ще продължа в това темпо.

“Относно предстоящия мач в петък с Ян-Ленард Щруф той призна: „Много опитен противник, от дълго време е част от Тура. Освен това се намира в страхотна форма. Очаквам тежък мач, за мен това е предизвикателство. Целта ми е да играя агресивно, да бъда висока топка за опонентите ми.

Важно е да работя върху слабите си страни, както и да влизам в мачовете силен психически.“За финал Дрейпър не пропусна да похвали и добрата организация на Sofia Open, както и българската публика.„Невероятно бързо е организирано всичко тук, след като Тел Авив отпадна от календара. ATP обяви по спешност, че ще има надпревара тук, а домакините са успяли да се справят с всичко.

Това е един от най-добрите турнири от сериите 250. Преди година отново бях на Sofia Open, но бях болен и трябваше да гледам отстрани. Всичко ми допада, организаторите са се постарали да имаме всичко необходимо. Вижда се, че хората тук обичат тениса.

Menu Title