Алкарас започна в Мелбърн с трисетов успех

16 Ян., 2024
33 преглеждания

 

Алкарас започна в Мелбърн с трисетов успех

Алкарас започна в Мелбърн с трисетов успех

Алкарас започна в Мелбърн с трисетов успех

Карлос Алкарас започна участието си на Откритото първенство на Австралия с победа над Ришар Гаске със 7:6 (5), 6:1, 6:2. Мачът продължи 2 часа и 24 минути. Това бе сблъсък на две различни поколения, като Гаске е участвал в Мелбърн и през 2003 година, когато Алкарас още не е бил роден. Испанецът, за когото това бе първи официален мач за годината, успя да направи 9 аса срещу 3 за Гаске, както и цели 53 печеливши удара срещу 19 на опонента.

„Първият сет бе оспорван и ми даде възможност да остана повече време на корта. За мен много е важно да изпитвам наслада от играта и това е нещото, което ме движи напред. Позитивен съм, искам винаги да имам усмивка на лицето. Като дете бях различен характер – ядосвах се на корта, избухвах лесно, но постепенно се научих“, каза Алкарас след успеха си.

Във втория кръг в Мелбърн срещу италианеца Лоренцо Сонего. Още един от фаворитите – Александър Зверев от Германия, продължи към следващата фаза. Той се наложи над сънародника си Доминик Кьопфер с 3:1 сета – 4:6, 6:3, 7:6 (3), 6:3. Във втория кръг Александър Зверев е абсолютен фаворит срещу словашкия квалификант Лукаш Клайн, който е под номер 163 в ранглистата на АТП.

Menu Title