Беретини с втори пореден успех в Маракеш, победа и за Фонини

4 Апр., 2024
18 преглеждания

 

Беретини с втори пореден успех в Маракеш, победа и за Фонини

Беретини с втори пореден успех в Маракеш, победа и за Фонини

Беретини с втори пореден успех в Маракеш, победа и за Фонини

Трима тенисисти от Италия – Фабио Фонини, Матео Беретини и Лоренцо Сонего, се класираха за четвъртфиналите на турнира на червени кортове в Маракеш (Мароко), който е от категория АТР 250 и е с награден фонд € 651,865.Правещият крачка по крачка към завръщане към най-добрата си форма Беретини се наложи с 6:4, 4:6, 6:3 над Хауме Мунар (Испания). Италианецът имаше преднина 6:4, 3:1 и 0/40, но в крайна смета трябваше да премине през три сета, за да запише втория си пореден успех в Маракеш. На старта Беретини се справи с Александър Шевченко.

„Изключително горд съм от това, което направих. В същото време ако бях започнал да мисля много за пропуснатите възможности във втория сет, вероятно нямаше да стигна до успеха. В един момент бях бесен на себе си, но си простих и просто започнах да мисля точка за точка. Това е единственото, което можеш да направиш, за да преминеш през трудните моменти“, коментира Беретини.

На четвъртфиналите Беретини, бивш №6 в ранглистата на АТР, ще се изправи срещу сънародника си Лоренцо Сонего, който осъществи обрат срещу Сумит Нагал (Индия) – 1:6, 6:3, 6:4.За Беретини това е едва втори турнир за сезона след завръщането на корта след 6 месечно отсъствие заради контузия в глезена.В последния двубой от програмата в сряда Фабио Фонини (Италия) се наложи със 7:6 (1), 2:6, 6:4 над водача в схемата Ласло Джере (Сърбия) и се класира за 75 си четвъртфинал в световния тур. Следващият му опонент ще бъде руснакът Павел Котов, който развали втори изцяло италиански четвъртфинал, след като надви Флавио Коболи с 2:0 сета.

Menu Title