Рафа Надал пропуска и Мастърс турнира в Монте Карло

5 Апр., 2024
19 преглеждания

 

Рафа Надал пропуска и Мастърс турнира в Монте Карло

Рафа Надал пропуска и Мастърс турнира в Монте Карло

Рафа Надал пропуска и Мастърс турнира в Монте Карло

22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал обяви решението си да се оттегли от тенис турнира от сериите Мастърса в Монте Карло поради контузия.По този начин испанецът отложи за пореден път завръщането си на корта, като в пространството се появиха слухове, че той дори може да пропусне и тазгодишния Ролан Гарос.“Здравейте на всички! Tова са много трудни моменти за мен.

За съжаление, трябва да ви кажа, че няма да играя в Монте Карло. Тялото ми просто не ми позволява. И дори да работя усилено и полагам максимални усилия всеки ден с цялата воля да играя и да се състезавам отново на много важните за мен турнири, истината е, че днес не мога да го направя. Нямате представа колко ми е трудно да не мога да играя тези турнири“, написа Надал в социалните мрежи.

„Единственото нещо, което мога да направя, е да приема ситуацията и да се опитам да гледам в близкото бъдеще, запазвайки вълнението и волята за игра, за да имам шанс нещата да се оправят. Благодаря отново на всички, както винаги, за подкрепата и най-добрите пожелания!“, допълни Матадора.В своята кариера Рафаел Надал е печелил титлата в Монте Карло рекордните 11 пъти, но последният му успех дойде през 2018 година.

От началото на настоящия сезон пък испанецът е взел участие единствено в надпреварата от категория АТР 250 в Бризбейн, Австралия, където обаче отпадна на четвъртфиналите от представителя на домакините Джорджън Томпсън.Впоследствие на Рафа му се наложи да се откаже на участие на Australian Open, както и на всички следващи надпревари заради контузии.

Menu Title