Циципас е първият полуфиналист в Монте Карло

12 Апр., 2024
14 преглеждания

 

Циципас е първият полуфиналист в Монте Карло

Циципас е първият полуфиналист в Монте Карло

Циципас е първият полуфиналист в Монте Карло

Възраждането на Стефанос Циципас на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло продължава с пълна сила. Световният №12 записа победа с 6:4, 6:2 над Карен Хачанов и се класира за полуфиналите на надпреварата, в която е двукратен шампион (2021 г., 2022 г.).

Циципас успя да намери начин да неутрализира изключително агресивната игра с мощни удари на Хачанов и се поздрави с успеха след 83 минути битка. „Ще излъжа ако кажа, че стъпвайки на корта в съзнанието ми не изплуват добри спомени. Това е нещото, на което отдавам някои от моите изпълнения тук“, коментира Циципас след успеха над Хачанов. „Връщам се тук и по някакъв начин успявам отново да преживея тези спомени.

Чувствам се отлично, когато мога да играя пред пълни трибуни, както са тези в Монте Карло, и да търся съвършенството си в играта си“, каза още Циципас, който вече води с 8-1 победи в преките дуели с Хачанов. „Ретурите ми днес бяха изключително ефективни. Имах възможността да генерирам голяма скорост и да използвам момента на максимум. Той (Хачанов) не ми даде много лесни точки, рядко грешеше.

От основната линия беше много стабилен. Опитвах се да следвам моя план – да го натискам при всеки възможен момент и да избягвам дългите разигравания. Опитвах се да разчитам играта и бих казал, че се справих много добре“, каза още Циципас. В спор за място на финала 25-годишният гръцки тенисист ще срещне Яник Синер или Холгер Руне.

Menu Title