Какви са целите на Григор Димитров?

20 Апр., 2017
286 преглеждания

 

Какви са целите на Григор Димитров?

Какви са целите на Григор Димитров?

Какви са целите на Григор Димитров?

Какви са целите на Григор Димитров? Свързани новини

Четвърта поредна загуба за Григор Димитров ВИДЕО: Ударите на деня в Монте Карло Свързани играчи Григор ДимитровТагове
григор димитров клей гришо монте карло 20-04-2017 13:36 | Любомир Тодоров Четвъртата поредна загуба на Григор Димитров даде храна за размисъл. След блестящото начало на сезона българинът зацикли от средата на февруари. На 16 февруари Гришо записа 16-ата си победа за 2017-а, като победи Денис Истомин със 7:6(1), 6:1, за да се класира на четвъртфиналите на турнира в Ротердам.

От този момент Димитров навъртя 5 загуби (от Гофен, Сок, Пея, Робредо и Щруф) срещу само една победа – срещу Михаил Южни в Индиън Уелс. Логичният въпрос е какво се случва с Григор в последните два месеца? Къде изчезна вдъхновената игра, донесла титлите в Бризбън и София и полуфинала в Мелбърн? Къде е желанието и волята за победа във всеки мач?

Защо се увеличават непредизвиканите грешки, които беше намалил до минимум и къде изчезна първия му сервис? В отрязъка от сезона на червени кортове първата ни ракета има огромния шанс да се върне в Топ 10, защото няма много точки, които да защитава. След първите два турнира на клей обаче сметките са без кръчмаря. Озадачаващо беше участието в Маракеш в последния момент, най-малкото защото от щаба на Димитров преди време обявиха, че програмата му се прави за година напред.

А и сценарият за лесна титла и 250 точки за ранглистата не се получи. Вчера се случи същото. Гришо беше на един сет от завръщане в челната десетка, но не показа желание и игра, за да го спечели. За разлика от първите четирима в схемата в Монте Карло Анди Мъри, Новак Джокович, Стан Вавринка и Рафаел Надал, които до един имаха много трудни първи двубои, но демонстрираха характер и майсторство и продължават.

Така че сме малко объркани какви точно са целите на хасковлията, поне до началото на юни, когато приключват състезанията на клей. Не бива да се прибързва с изводи, защото предстоят трите „гросмайсторски“ турнира на червено – в Мадрид, в Рим и в Париж. И добри резултати в тях ще накарат всички да забравят за несполуките на Димитров в Мароко и Монако. Обратното би означавало повторение на негативната му серия през пролетта на 2016 година.

Легендата разказва, че на пръстена на Питагор пишело: „по-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи“. Така че е време Григор да реши кое от двете предпочита. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Monte-Carlo Rolex MastersКатегория: МастърсМясто на провеждане: Монте Карло, МонакоНастилка: КлейНаграден фонд: €4,629,725Official Website | Livescore

Menu Title