Рубльов: Срещу Григор имах късмет

2 Сеп., 2017
322 преглеждания

 

Рубльов: Срещу Григор имах късмет

Рубльов: Срещу Григор имах късмет

Рубльов: Срещу Григор имах късмет

Андрей Рубльов записа най-голямата победа в кариерата си до момента, след като в четвъртък надви със 7:5, 7:6, 6:3 Григор Димитров във втория кръг на US Open. 19-годишният руснак изоставаше с пробив в първите два сета, но и в двата случая намери начин да обърне развоя на събитията в своя полза. Благодарение на успеха за първи път в кариерата си Рубльов е в III кръг на турнир от Големия шлем. „Успях да намеря игровия си ритъм, което беше едно от основните неща днес.

Аз обичам да играя агресивно и когато ударите ми се получават мога да се конкурирам с много от добрите момчета в Тура“, коментира Рубльов след успеха над Димитров. Попитан за връщането на пробивите в първите два сета, москочанинът коментира следното: „Просто се опитвах да запазя концентрацията си, да продължа да се боря, без значение дали изоставам с пробив или не. В края имах малко късмет. Направих няколко добри ретура, изстрелях няколко топки в близост до линиите и успях да пробия.

Показах емоции, опитах се да не спирам да се боря и това проработи. По-рано в двубоя, когато имах точки за пробив, не успях да се възползвам. След това обаче нещата се получиха. В тениса никога не можеш да знаеш какво ще се случи“.

Рубльов говори и за голямата промяна в кариерата му в последната година: „Доскоро се състезавах при юношите. Начинът, по който се подготвях не беше лош, но с него нямаше как да стана професионален тенисист. През последната година обаче всичко се промени. Смених отбора си из основи и сега това започна да се отплаща.

Направих сериозни подобрения. Играта ми се разви много“.Руснакът, като повечето тенисисти, има своите ритуали преди мач. „Преди първия си двубой в Ню Йорк вечерях в един японски ресторант.

Снощи посетих същия ресторант. Утре няма да играя, така че ще имам възможността да сменя заведението (смее се)“.

Menu Title