Кареньо Буста: Не съм феномен, но работя здраво

5 Сеп., 2017
378 преглеждания

 

Кареньо Буста: Не съм феномен, но работя здраво

Кареньо Буста: Не съм феномен, но работя здраво

Кареньо Буста: Не съм феномен, но работя здраво

Пабло Кареньо Буста може да не е най-атрактивният за гледане тенисист, но той служи за пример за всички с мотивацията и отдадеността си към играта. В неделя вечер испанецът се класира за втория си четвъртфинал в турнир от Шлема за сезона („Ролан Гарос“ и US Open), след като надви Денис Шаповалов със 7:6, 7:6, 7:6 (ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК). „Казвал съм го много пъти – опитът в тениса е от изключително значение. Загубил съм много двубои само поради липсата на достатъчно опит.

Не съм феномен, но съм играч, който работи здраво, за да бъде тук. В момента преминавам през най-добрите епизоди от кариерата ми, резултатите и позицията в ранглистата го доказват. На „Ролан Гарос“ отбелязах, че започвам да играя по-добре, спрям се отлично и тук“, коментира Кареньо Буста, който в първите 4 двубоя в Ню Йорк игра срещу квалификанти (ОЩЕ ФАКТИ ЗА ТУРНИРА). С резултатите си до момента, Кареньо Буста ще се изкачи до №13 в ранглистата, което ще бъде лично постижение.

На четвъртфиналите той ще срещне Диего Шварцман и ако успее да го победи, то тогава ще дебютира в Топ 10 на ранглистата при следващото ѝ обновяване. „В момента мисля само за US Open, не за Топ 10. Вярвам, че мога да бъда там след време“, каза Кареньо Буста по темата.

Menu Title