Данийл Медведев грабна първата си титла

13 Ян., 2018
414 преглеждания

 

Данийл Медведев грабна първата си титла

Данийл Медведев грабна първата си титла

Данийл Медведев грабна първата си титла

Руснакът Данийл Медведев спечели първата си титла на ниво АТР Уърлд Тур. Той триумфира на турнира на твърди кортове в Сидни, където на финала победи местната надежда Алекс де Мино с 1:6, 6:4, 7:5 в двубой, продължил 2 часа и 13 минути. Двубоят ще се запомни и с това, че бе най-младият финал от 2007-а година насам, когато Рафаел Надал победи Новак Джокович в Индиън Уелс. „Невероятно е“, каза Медведев след двубоя.

„Много съм щастлив. Минах през дълъг път, започнах в турнира от квалификациите. Първоначално желанието ми беше да участва в Окланд, защото приятелката ми има виза за Нова Зеландия. Но никой от участниците не се отказа и дойдох тук, а сега съм шампион тук.

Невероятно е“, каза още Медведев. 21-годишният Медведев се присъедини към Карен Хачанов и Андрей Рубльов и стана третият активен руски тенисист, под 22 годишна възраст, който печели титла. Руснакът стана четвъртият квалификант, който печели титлата в Сидни от 2003-а година насам. Той си заслужи 250 точки за ранглистата и $83 650 от наградния фонд.

18-годишният Де Мино заработи 150 точки и $44 055.

Menu Title