Шелтън спечели първа титла на клей в кариерата си

8 Апр., 2024
12 преглеждания

 

Шелтън спечели първа титла на клей в кариерата си

Шелтън спечели първа титла на клей в кариерата си

Шелтън спечели първа титла на клей в кариерата си

Бен Шелтън спечели титлата от турнира на клей в Хюстън (САЩ), който е от категория АТР 250. В изцяло американски финал, 21-годишният левичар се наложи с 2:1 сета над шампиона от миналата година Франсис Тиафо, в отделните части 7:5, 4:6, 6:3. Благодарение на успеха Шелтън стана най-младият победител в надпреварата от 2002 г. насам, когато триумфира Анди Родик, тогава едва на 19.

Шелтън пристигна в Хюстън с баланс 2-7 победи на клей, в това число 5 последователни загуби. Седмица по-късно обаче американецът вдигна трофея на родна земя.„Страхотна седмица за Фо (Франсис Тиафо). Поздравления за теб и твоя отбор за свършената работа“, започна шампионското си слово Шелтън.

„Знам, че сега си разочарован, защото искаше да спечелиш титлата за втора поредна година. Но ти си от този тип играчи, които могат да се върнат отново и отново. Надявам се да те видя да го направиш още тази година, надявам се в Щутгарт“, каза още Шелтън.Двамата американци са близки приятели извън корта.

Иначе това беше вторият им дуел, след като премериха сили на US Open миналата година, когато на четвъртфиналите Шелтън се наложи в четири сета.„Ти си изключително вдъхновение за децата в нашия спорт. Винаги си бил от типа хора, които мислят повече за другите, особено за по-младите, отколкото за себе си. Благодаря ти за всичко, което направи за нашия спорт и хората в него“, каза още Шелтън.

С триумфа в Хюстън левичарят ще запише лично постижение и ще се изкачи до №14 в ранглистата, ставайки втора ракета на САЩ след Тейлър Фриц (№13).

Menu Title