Без проблеми за Дел Потро и Тийм

16 Ян., 2018
355 преглеждания

 

Без проблеми за Дел Потро и Тийм

Без проблеми за Дел Потро и Тийм

Без проблеми за Дел Потро и Тийм

Хуан Мартин дел Потро се завърна на Australian Open с победа. Аржентинецът, поставен под №12 в основната схема, надви с 6:3, 6:4, 6:3 младата надежда на САЩ Франсис Тиафо след малко повече от два часа игра. За Дел Потро, двукратен четвъртфиналист в турнира, това беше първо участие в Мелбърн от 2014-а година насам!Кулата от Тандил не допусна да загуби подаването си нито веднъж, като в същото време успя на 4 пъти да пробие началния удар на тъмнокожия американец – по веднъж в първите два сета и на два пъти в последната част.

Дел Потро приключи срещата с 40 печеливши удара, 14 от които директно от начален удар. Той спечели впечатляващите 81% от точките след вкаран първи сервис. Съперник на Дел По във втория кръг ще бъде една от руските надежди – Карен Хачанов, който на старта надви в три сета Питър Полански. С чист успех в Мелбърн започна и най-добрият австрийски тенисист Доминик Тийм.

Той надви с 6:4, 6:4, 6:4 аржентинеца Гуодо Пея. Тийм приключи срещата с цели 48 уинъра, 15 от които директно от сервис. Във втория кръг петият в схемата ще срещне един от малкото оцелели представители на САЩ – Денис Кудла. Миналата година Доминик Тийм стигна до IV кръг (осминафинал), което е и най-доброто му представяне в Мелбърн до момента.

Menu Title