Дел Потро оцеля в австралийската жега

18 Ян., 2018
316 преглеждания

 

Дел Потро оцеля в австралийската жега

Дел Потро оцеля в австралийската жега

Дел Потро оцеля в австралийската жега

Хуан Мартин дел Потро спечели престрелката с Карен Хачанов и се класира за третия кръг на Australian Open. Двамата изиграха невероятен двубой, който завърши с успех за аржентинеца с 6:4, 7:6(4), 6:7(0), 6:4 след близо 4 часа престой на корта. Срещата се игра при изключително горещо време, което допълнително затрудняваше тенисистите. „Трябваше да се боря.

На моменти едва се задържах на краката си. С тяло като моето не е лесно да се играе на подобни температури“, коментира Дел Потро след срещата. „Днес сервисът ми беше много добър, предполагам и заради условията на игра. Знаех, че съперникът ми е много опасен.

Новите момчета, които пробиват в тура, са изключително силни. Той (Хачанов) удря топката по-силно от мен, притежава изключителна мощ. Момчетата като него ме карат да се чувствам стар. В ключовите моменти успях да се наложа, което предполагам е и в резултат на опита ми.

Щастлив съм, че продължавам напред в турнира“, каза още Дел Потро. Аржентинецът приключи двубоя с впечатляващите 34 печеливши удара от форхенд. Общо в двубоя двамата записаха 133 уинъра – 73 за Хачанов и 60 за Дел Потро. В третия кръг аржентинецът ще се изправи срещу Томаш Бердих.

Menu Title