Григор отдаде дължимото на опонента си (видео)

17 Ян., 2018
328 преглеждания

 

Григор отдаде дължимото на опонента си (видео)

Григор отдаде дължимото на опонента си (видео)

Григор отдаде дължимото на опонента си (видео)

Григор Димитров записа изключително измъчена победа с 3:2 сета над квалификанта Макензи Макдоналд и се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Във финалния пети сет българинът, поставен под №3 в схемата, се наложи с 8:6 гейма. След срещата Димитров отдаде дължимото на съперника си. „Беше труден ден.

Добрата новина е, че за разлика от миналата година сега спечелих след 5-сетов мач на този корт. Той (Макдоналд) игра невероятно и заслужава кредит за представянето си.Ако трябва да съм честен, ние тренирахме няколко пъти заедно в Калифорния, но днес той направи страхотен мач. Няма какво да кажа, може би в края опитът ми помогна.

Както и вие, хора (обръща се към публиката), благодаря ви, че останахте толкова късно на трибуните. Двубоят беше решен от няколко точки. Това не ми е първата година в тура и имам зад гърба си много такива двубои. Не съм доволен от начина, по който играх, но съм доволен как се борех“.

В петък Димитров ще се изправи срещу 30-ия в схемата Андрей Рубльов, от когото загуби преди няколко месеца на US Open. „We used to practice in California so I kind of knew him a little bit!“@GrigorDimitrov on his gallant opponent Mackenzie #McDonald.#AusOpen pic.

twitter.com/NCEfHqKPzZ — #AusOpen (@AustralianOpen) January 17, 2018

Menu Title