Бердих свали на земята Дел Потро

20 Ян., 2018
325 преглеждания

 

Бердих свали на земята Дел Потро

Бердих свали на земята Дел Потро

Бердих свали на земята Дел Потро

Не са много играчите в света, които могат да преборят Хуан Мартин дел Потро с агресивна игра на корта, но Томаш Бердих го направи. Чехът тотално надигра Кулата от Тандил и се поздрави с чист успех 3:0 сета, в отделните части 6:3, 6:3, 6:2, като се класира за 10-и път в кариерата си за осминафиналите на Australian Open. Дел Потро пристигна в Мелбърн с големи надежди, след като преди броени дни официално се завърна в Топ 10 на ранглистата. В днешния двубой обаче аржентинецът нямаше никакъв отговор на мощта на 19-ия в схемата Бердих.

„Може би въздухът тук ми харесва“, коментира Бердих в интервюто на „Хайсенс Арина“ непосредствено след победата. Чехът приключи двубоя с 52 печеливши удара. В следващия кръг той ще се изправи срещу Фабио Фонини. „Мисля, че днес той просто беше по-добър от мен“, каза от своя страна Дел Потро, който водеше с 5:3 успеха в преките двубои с Бердих.

„Той удряше топката много силно, сервира на ниво и игра умно. Напълно си заслужи победата. Няма оправдания за мен“, добави аржентинецът.

Menu Title