Медведев свали от трона Алкарас, предстои финал срещу Джокович

9 Сеп., 2023
57 преглеждания

 

Медведев свали от трона Алкарас, предстои финал срещу Джокович

Медведев свали от трона Алкарас, предстои финал срещу Джокович

Медведев свали от трона Алкарас, предстои финал срещу Джокович

Даниил Медведев ще се изправи срещу Новак Джокович във финала на последния за сезона турнир от Големия шлем – US Open. В първия полуфинал сърбинът, който преследва рекордна 24-та титла от Шлема, надви с 3:0 сета младата надежда на САЩ Бен Шелтън, в отделните части 6:3, 6:2, 7:6 (4). Ноле имаше известни колебания в края на третия сет, когато сервирайки за мача при 6:5 допусна изненадващо връщане на пробива. В тайбрека обаче изненади нямаше и трикратният шампион си осигури участие на 10-ти финал в Ню Йорк.

Значително по-драматичен беше вторият полуфинал, който противопостави шампионите от последните две години в САЩ – Даниил Медведев и Карлос Алкарас. Руснакът игра на върха на възможностите си и се справи с младия си опонент – 7:6 (3), 6:1, 3:6, 6:3, подпечатвайки си трето участие на финал в Ню Йорк след 2019 и 2021. „Преди мача казах, че трябва да играя 11 от 10 възможни. Представих се на 12 от 10 възможни, с изключение на третия сет“, коментира в интервюто на корта Медведев.

„Това е единственият начин да го победиш (Алкарас). Той е млад, вече има две титли от Шлема, №1 за толкова много седмици. Това, което прави е просто невероятно и не мисля, че някой го е постигал преди него. Така че, за да го победиш, трябва да извадиш най-доброто от себе и днес аз успях да го направя“.

В неделя Медведев ще се изправи срещу Джокович в повторение на финала от 2021 г., когато руснакът се наложи в 3 сета и отне мечтата на Ноле за календарен Голям шлем. „Какво да ви кажа – ще играя срещу човек, който има 23 титли от Големия шлем. През 2021 го победих, защото играх по-добре, отколкото мога.

Сега трябва да го повторя. Само така ще имам шанс срещу него“, каза още Медведев.

Menu Title