Федерер продължава без загубен сет

22 Ян., 2018
320 преглеждания

 

Федерер продължава без загубен сет

Федерер продължава без загубен сет

Федерер продължава без загубен сет

Шампионът от миналата година Роджър Федерер се класира за 14-ии път на четвъртфинал на Australian Open, след като се наложи с 3:0 сета над унгареца Мартон Фучович, в отделните части 6:4, 7:6 (3), 6:2. Срещата на „Род Лейвър Арина“ продължи малко повече от два часа. Следващият съперник на Федерер в турнира ще бъде неговият добър познайник Томаш Бердих от Чехия. Двамата са се срещали 25 пъти, от които Маестрото е излизал победител в 19 от случаите.

Също така за Федерер това ще бъде 52-о участие на четвъртфинал в турнир от Големия шлем, което е абсолютен рекорд в Оупън ерата. Любопитен е фактът, че Фучович изкара една подготвителна седмица преди сезона именно в Швейцария при Федерер. Това беше първият им дуел на корта в официален мач. „Бях наясно, че той ще играе добре.

Условията за игра тук са бързи, което означава, че нямаш много време да реагираш и да вземеш решение. Очаквах да бъде подготвен“, коментира Федерер след срещата. Относно предстоящия двубой с Бердих, швейцарецът каза следното: „Гледах негови двубои, той удря топката много здраво. Радвам се за него, защото успя да си върне формата след проблемите, които имаше в последно време.

Миналата година се срещнахме тук в третия кръг и аз постигнах страхотна победа. Убеден съм, че той ще се опита да се представи по-добре сега“.

Menu Title