Разкриха хранителния режим на Григор Димитров

3 Февр., 2018
319 преглеждания

 

Разкриха хранителния режим на Григор Димитров

Разкриха хранителния режим на Григор Димитров

Разкриха хранителния режим на Григор Димитров

Италианецът Лео Бианки храни Григор Димитров по време на престоите му в София. Известният корифей от Апенините издаде пред „Меридиан Уикенд“ какви са хранителните навици на Гришо. Той обясни и отношението на тенисиста ни към алкохола, както и към хляба и повечето подправки в ястията.„С Григор сме приятели и е нормално още с влизането в ресторанта да знам какво да му приготвя.

Преди тренировка, съответно преди мач, той гледа да си набавя въглехидрати. Затова и залага на паста. Най-често избира равиоли, като му препоръчах вариант с крем от трюфели.Той самият предложи това на Никол Шерцингер и майка си Мария, когато двете се събраха в заведението миналата година.

Ако прибегне до класическа паста, то тя е предимно с домати – от типа „помодоро базилико“.Друг вариант, който е опитвал, е пене сорентино – запечени макарони с три вида сирене. Имало е случаи, когато съм му приготвял и пакери“.Италианецът отбелязва, че Григор избягва хляба на обяд.

Тенисистът по принцип не близва алкохол – така например Никол си поръчала чаша вино, но любимият й не направил никакъв компромис по този параграф. На вечеря хасковлията вече си позволява тесто.„Приготвям му специална фокача – това е вид пица, но е по-скоро като хляб, от типа на българските пърленки. На вечеря Гришо има нужда от протеини.

Затова и залага на печено телешко бон филе. Той не обича алангле. Държи месото да е добре изпечено.Друго, от което бяга, са подправките.

Ограничава се със сол и черен пипер. Въобще забравям за чубрица и кимион например. Давам му отделно и сол малдон, за да си сложи още, ако иска. Друг вариант за вечеря освен месото е ястие с риба тон“, казва още Лео.

Menu Title