Перфектна седмица за Доминик Тийм

19 Февр., 2018
384 преглеждания

 

Перфектна седмица за Доминик Тийм

Перфектна седмица за Доминик Тийм

Перфектна седмица за Доминик Тийм

Доминик Тийм спечели титлата от турнира на червени кортове в Буенос Айрес. На финала австриецът се наложи с 6:2, 6:4 над Аляз Бедене (Словения) в двубой, който продължи 91 минути. За Тийм това беше 9-а титла в кариерата и първа от февруари 2017, когато триумфира в Рио де Жанейро. В столицата на Аржентина Тийм вече има 9 победи и 0 загуби, той спечели турнира и през 2016-а и вече е едва третият в историята, който има повече от една титла в Буенос Айрес.

Другите двама са испанците Давид Ферер (2012-14) и Карлос Моя (1995, 2003, 2006). „Да спечелиш турнир винаги е добра новина. Условията за игра тук са перфектни за мен – бавна топка и горещо време. Целта ми в началото на седмицата беше точно такава – да спечеля титлата, затова няма как да не бъда доволен“, коментира Тийм след успеха.

„Обичам да играя на клей. Миналата година избрах да играя в зала в Европа по това време (бел.ред. беше поставен под №1 на турнира в София), там също има хубави турнири, но тук си изкарах по-добре.

Както казах – целта ми беше да спечеля титлата и всичко друго щеше да бъде разочарование за мен. Измина близо година от последния път, когато спечелих трофей, така че ми беше време“, каза още австриецът.Поставеният под №1 Тийм си заслужи $101 000 от наградния фонд, както и 250 точки за ранглистата.

Menu Title