Тъжно: Федерер не остави никакъв шанс на Димитров

18 Февр., 2018
462 преглеждания

 

Тъжно: Федерер не остави никакъв шанс на Димитров

Тъжно: Федерер не остави никакъв шанс на Димитров

Тъжно: Федерер не остави никакъв шанс на Димитров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в РотердамРоджър Федерер спечели по категоричен начин трофея от турнира в зала в Ротердам, който е от категория АТР 500. На финала швейцарецът се наложи с 6:2, 6:2 над Григор Димитров за по-малко от час игра. За съжаление българинът очевидно имаше физически проблем и беше далеч от най-добрата си форма в днешния финал.

Същото не може да се каже за 36-годишния Федерер, който беше на обичайното си ниво и постигна седмата си победа от също толкова двубои срещу Димитров. Именно Маестрото продължава да е единственият топ тенисист, когото Григор не е побеждавал.Двубоят беше равностоен в първите 4 гейма. След това Федерер натисна газта и влезе в серия от 6 последователни гейма, от 2:2 в първия сет – 6:2, 2:0 за Маестрото.

До края на срещата Димитров успя на два пъти да вземе подаването си, но за повече българинът нямаше сили. Титлата е №97 за Федерер, който от утре ще се завърне на върха на ранглистата. От своя страна Димитров също ще бележи прогрес в ранглистата, където ще се изкачи до №4 в света. „Това беше невероятна седмица, която никога няма да забравя“, коментира Федерер в интервюто на корта.

РАЗВИТИЕТО НА ФИНАЛА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ He came, he saw, he conquered#abnamrowtt pic.twitter.com/zHTB7l42Ru — ABN AMRO WTT (@abnamrowtt) 18 февруари 2018 г.

Menu Title