Борна Чорич даде летящ старт на Хърватия

14 Сеп., 2018
316 преглеждания

 

Борна Чорич даде летящ старт на Хърватия

Борна Чорич даде летящ старт на Хърватия

Борна Чорич даде летящ старт на Хърватия

Хърватия поведе с 1-0 победи в полуфиналите на световната група на Купа „Дейвис“ срещу САЩ. На червените кортове в Задар, Борна Чорич победи с 3:0 сета Стийв Джонсън, в отделните части 6:4, 7:6 (4), 6:3.Чорич направи пробив в третия гейм, който се оказа напълно достатъчен за него впоследствие да спечели сета с 6:4. Още на старта на втората част хърватинът проби и взе преднина, но в средата на сета Джонсън успя да върне пробива за 3:3.

Изходът на сета се реши в тайбрек, в който местният любимец се наложи със 7:4 точки. Отново Чорич първи стигна до пробив и в сет №3. Той дръпна с 3:1, след което с гейм на 0 затвърди брейка. До края на срещата хърватинът не трепна и донесе първия успех на родината си в полуфиналния дуел със САЩ.

Във втория мач на единично днес ще играят Марин Чилич и младата надежда на американския тенис Франсис Тиафо. Припомняме, че утре е двубоят на двойки, а в неделя, при необходимост, ще се изиграят още два мача на единично. В другия полуфинал от световната група се срещат шампионите от Франция и Испания.

Menu Title