Сабаленка срещу Контавейт на финала в Ухан

28 Сеп., 2018
252 преглеждания

 

Сабаленка срещу Контавейт на финала в Ухан

Сабаленка срещу Контавейт на финала в Ухан

Сабаленка срещу Контавейт на финала в Ухан

Световната №20 Арина Сабаленка се класира за третия си финал през сезона, след като победи австралийката Ашли Барти със 7:6 (2), 6:4 на надпреварата в Ухан. Родената в Беларус тенисистка приключи двубоя с 26 печеливши удара на сметката си, в това число и впечатляващите 9 аса. Тя допусна и 19 непредизвикани грешки. „Просто се опитах да се концентрирам върху собствената си игра.

Исках да се фокусирам върху всяка една точка и мисля, че това беше ключът към успеха“, коментира Сабаленка, която тази година дебютира в надпреварата в Ухан. Началото на двубоя не вещаеше подобен сценарий. Барти, финалистка в турнира от миналата година, демонстрира разнообразна игра и успя напълно да неутрализира мощните удари на опонентката ѝ. Австралийката проби за 3:2 гейма, а малко по-късно при 5:4 сервира за успех в сета.

Барти обаче не успя да вземе подаването си и позволи на Сабаленка да изравни за 5:5, след което загуби сета в тайбрек. През втората част Сабаленка проби на старта и до края не трепна. „Нямам никакви очаквания от финала. Просто искам да изляза на корта и да се забавлявам.

Искам да покажа най-доброто, на което съм способна“, коментира Сабаленка, която със своите 20 години стана най-младата тенисистка, достигнала до двубоя за трофея в Ухан. В съботния финал Сабаленка ще се изправи срещу Анет Контавейт. Естонката сложи край на победната серия на Ван Киан, която се отказа в началото на втория сет заради контузия. Местната фаворитка беше в серия от 14 последователни победи на домашни турнири и днес също започна обещаващо и поведе с 2:0 гейма.

След това обаче Контавейт влезе в серия от 7 последователни гейма. При резултат 6:2, 2:1 за естонката, Ван Киан реши да прекрати участието си в турнира. „Публиката я подкрепяше много сериозно, но аз просто се опитвах да се концентрирам върху моята игра и мисля, че се справих много добре“, каза Контавейт в интервюто на корта. „Наистина съжалявам, че двубоят приключи по този начин.

Мъчно ми е за нея и се надявам, че ще успее да се върне в игра скоро“. Контавейт започна надпреварата с трисетов успех над Слоун Стивънс. След това тя се справи също с Дона Векич, Шуай Джан, Катерина Синиакова и Ван. „Очаквам да се забавлявам много“, каза 27-ата в световната ранглиста относно предстоящия финал.

„За първи път съм на финал на толкова голям турнир. Справих се отлично през седмицата и съм щастлива, че достигнах до финала“. Финалистките Анет Контавейт и Арина Сабаленка никога не са играли една срещу друга.

Menu Title