Кербер остана без треньор на път за Сингапур

16 Окт., 2018
286 преглеждания

 

Кербер остана без треньор на път за Сингапур

Кербер остана без треньор на път за Сингапур

Кербер остана без треньор на път за Сингапур

Германската тенисистка Ангелик Кербер обяви, че се е разделила с треньора си Вим Фисет по-малко от седмица преди началото на заключителния турнир на WTA в Сингапур. Световната №3 обяви изненадващата новина във вторник сутринта. Тя аргументира решението си с различни възгледи на двете страни. Кербер започна работа с Фисет през ноември 2017.

38-годишният белгиец има богат опит с тенисистки на високо ниво, като преди Кербер беше в екипа на Ким Клайстерс, Виктория Азаренка, Хохана Конта и Симона Халеп. „Вим Фисет – с незабавен ефент – е освободен от задълженията си на треньор на Ангелик Кербер“, съобщиха от пресслужбата на германката. „Въпреки успешното си сътрудничество от началото на сезона, тази стъпка е необходима поради разликите в становището относно бъдещите несъответствия. Бихме искали да благодарим на Вим Фисет за професионалния му ангажимент, с който постигнахме целите си за сезона“, казват още от лагера на Кербер.

Под ръководството на Фисет Кербер започна силно сезона и спечели титлата в Сидни. През лятото тя заслужи третия си трофей от Големия шлем, след като победи Серина Уилямс на финала на Уимбълдън. Последва обаче спад във формата и Кербер не успя да стигне до четвъртфинал на пет последователни надпревари. От началото на сезона тя с показатели победи – загуби 45-17.

Обявяването на раздялата дойде в момент, в който германката пътува за Сингапур за шестото си участие на финалите на WTA. Очаква се Кербер да обяви новия си наставник след края на турнира в Сингапур.

Menu Title