Надал: Приоритетът ми сега е да остана здрав

4 Мар., 2024
36 преглеждания

 

Надал: Приоритетът ми сега е да остана здрав

Надал: Приоритетът ми сега е да остана здрав

Надал: Приоритетът ми сега е да остана здрав

Рафаел Надал заяви, че едно от хубавите неща към края на кариерата му е, че няма да се налага да се изправя много срещу сънародника си Карлос Алкарас, след като 37-годишният състезател загуби демонстративния сблъсък Netlix Slam между двамата в Лас Вегас, САЩ с 6:3, 4:6, 12:14.Надал, който има 22 титли от турнирите от Големия шлем, добави, че бъдещето на испанския тенис е в добри ръце в лицето на 20-годишния му сънародник. Алкарас също вече спечели титли от Шлема – на US Open и Уимбълдън, а в момента се намира на второ място в ранглистата след Новак Джокович.“Хубаво е, че като състезател няма да играя много пъти срещу него“, каза Рафаел Надал, чието отказване от професионалния тенис се очаква през настоящата 2024 година след серия от контузии, които ограничиха изявите му, пише агенция „Ройтерс“.

„Като фен ще се наслаждавам на мачовете му, да се надяваме за доста години. В Испания трябва да сме много щастливи, че идва някой като Карлос. Той е изключителен тенистист. Само на 20 години е, но вече спечели две титли от Големия шлем и няколко други важни състезания“, добави Надал, който прекара почти година извън корта.

Той увери, че се е почувствал „много по-добре от очакваното“ по време на демонстративния мач. И Рафаел Надал, и Карлос Алкарас ще участват на предстоящия Мастърс 1000 в Индиън Уелс.Надал коментира още, че се надява да избегне нови затруднения на турнира и да бъде здрав за наближаващия сезон на клей.“Приоритетът сега е да остана здрав след Индиън Уелс.

Каквото трябва да остане, ще остане за сезона на клей, който може и да е последен, а може и да не е. Не съм решил на 100 процента“, разкри испанският тенисист.“Не казвам сбогом, защото, когато го кажа, няма да играя повече. Това е важен момент и не искам да го казвам, защото не съм решил на 100 процента.

Животът ни показва пътя“, продължи Рафаел Надал.

Menu Title