Капитанът за Купа Дейвис: Ще направим всичко възможно Григор да играе срещу Казахстан

9 Февр., 2023
87 преглеждания

 

Капитанът за Купа Дейвис: Ще направим всичко възможно Григор да играе срещу Казахстан

Капитанът за Купа Дейвис: Ще направим всичко възможно Григор да играе срещу Казахстан

Капитанът за Купа Дейвис: Ще направим всичко възможно Григор да играе срещу Казахстан

Капитанът на мъжкия национален тим на България по тенис Валентин Димов заяви, че е оптимист преди историческата среща с Казахстан в Купа „Дейвис“. Националите спечелиха промоция за първи път в историята за Световна група I, след като се наложиха над Нова Зеландия с 3:1 победи в Крайстчърч през уикенда, а през септември ще приемат казахстанците в дебюта си на това ниво на отборния турнир.“Няма как да очакваме лесен противник в Световна група I. Колкото по-нагоре се изкачваш, толкова по-трудно става.

Това е нормално. Казахстан е преодолим съперник. Хубавото е, че сме домакини и имаме право на избор на настилка. Ще трябва да направим оптимална подготовка, за да ги преодолеем.

Няма да бъде леко, но вярвам, че ще имаме подкрепата на всички тук. На хартия нещата са едно, но в Купа „Дейвис“ отборния дух и желанието за победа са определящи. А ние сме показали, че сме силни в това отношение и затова съм оптимист“, заяви Димов.Валентин Димов благодари специално на Стефан Цветков за това, че ще продължи да ръководи федерацията по тенис и след Общото събрание вчера.

„Бяхме провели много разговори с президента на федерацията Стефан Цветков. Вече много години той полага огромни усилия и отделя много време и енергия за федерацията. Много хора и лично аз изразихме желанието си той да продължи да го прави в името на просперитета на тениса в България. Благодарен и щастлив съм, че той се слуша в нашата молба и ще продължата да ни подкрепя и да ръководи федерацията по тенис.

България постигна големия успех в Нова Зеландия в отсъствието на най-добрия си тенисист Григор Димитров, но капитанът на „трикольорите“ се надява Димитров да подсили състава за двубоя с Казахстан през септември.“Всички ще положим необходимите усилия, ще проведем разговори и се надявам той да дойде и да играе през септември. Смятам, че шансовете това да се осъществи не са малки. Ако стане, ще бъде голяма подкрепа за целия отбор и ще повиши шансовете ни за победа“, каза Димов.

Капитанът не пропусна да похвали Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Пьотр Нестеров и Александър Донски за победата в Крайстчърч.“Много сме щастливи и горди от постигнатия успех. Момчетата показаха добра и сърцата игра, огромно желание и себераздаване. Всеки се постара максимално по време на лагера и след това на мачовете.

Всички от екипа положиха усилия, за да стане този резултат факт. А не беше лесно, защото условията бяха много тежки заради часовата разлика, променливото време. Радващо е, че успяхме да се приспособим, а момчетата са пореден път се доказаха като професионалисти и се справиха с всички предизвикателства“, каза Димов.От Българска федерация по тенис подариха на националите и всички от екипа по един Алманах „Тенис през три века“.

Menu Title