България отстъпи на Норвегия с 1:2 победи

13 Апр., 2023
70 преглеждания

 

България отстъпи на Норвегия с 1:2 победи

България отстъпи на Норвегия с 1:2 победи

България отстъпи на Норвегия с 1:2 победи

Женският национален отбор на България отстъпи на Норвегия с 1:2 победи в четвъртата си среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис турнира „Били Джийн Кинг къп“. Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия. В първата среща Лия Каратанчева направи обрат и се наложи с 3:6, 6:4, 6:4 над Улрике Еклери. Това е трета победа от три мача на сингъл за Каратанчева.

След това Гергана Топалова загуби с 0:6, 2:6 от Малене Хелгьо. В решаващата среща на двойки Каратанчева и Топалова отстъпиха драматично с 6:2, 1:6, 4:6 от Еклери и Хелгьо.За момента България дели с Норвегия третото място във временното класирането с по 2 победи и 2 загуби. Преди този мач нашите момичета се наложиха над Швеция с 2:1 и Хърватия с 3:0 и отстъпиха на Сърбия с 1:2 победи.

Лидер в подреждането е Сърбия с четири победи и нито една загуба, а Швеция е на второ място с три победи и едно поражение.На пето място е Дания с една победа и 3 загуби, а Хърватия е на последната позиция с четири поражения.Утре нашите момичета ще играят срещу Дания.При победа България има шанс да спечели второто място и да играе плейоф за класиране на финалите.

При загуба пък има опасност да паднем до петата позиция и да играем бараж за оставане срещу Египет.България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева.Капитан на България е Дора Рангелова. Треньор е Михаил Атанасов, кондиционен треньор е Кирил Симеонов, а физиотерапевт Милен Илиев.

Menu Title