Григор Димитров: Не успях да покажа играта си, разочарован съм

6 юни, 2023
62 преглеждания

 

Григор Димитров: Не успях да покажа играта си, разочарован съм

Григор Димитров: Не успях да покажа играта си, разочарован съм

Григор Димитров: Не успях да покажа играта си, разочарован съм

Григор Димитров не скри разочарованието си след отпадането в четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция. Поставеният под номер 28 Димитров изравни най-доброто си класиране на „Ролан Гарос“ от 2020 година, но не успя да достигне за първи път до четвъртфиналите, след като снощи претърпя поражение от олимпийския шампион Александър Зверев (Германия) с 1:6, 4:6, 3:6.“Със сигурност мачът можеше да се развие по по-различен начин, ако бях взел този втори сет. Не успях да покажа играта си в тази вечер.

Разочарован съм от себе си. Със сигурност можех много по-добре, но жалко“, коментира Димитров пред „Евроспорт“.“Това, че не успях да покажа играта си, е нещото, което най-много ме дразни. Особено във втория сет, имах толкова много възможности и в третия се върнах обратно, но просто за жалост…

случва се“, допълни той.Димитров завърши сезона на клей с финал на турнира в Женева, негов първи в Тура на АТП от февруари 2018 година, както и с изравнено най-добро представяне в Париж. „Трудно е в момента да мисля за сезона на клей, особено след този мач. Ще имам време да помисля след няколко дни.

Мисля, че можеше и по-добре, имал съм и по-добри сезони на клей. Имаше неща, които не вървяха добре, загубих някои важни мачове. Продължаваме напред, има още върху какво да работя. Надявам ме на тревата да съм по-добре“, каза той.

Димитров е заявил участие в три турнира на трева преди Уимбълдън, включително от квалификациите в лондонския „Куинс Клъб“, но е възможно да направи промени в програмата си.“Ще поговорим с отбора, ще видим какви ще бъдат следващите ни стъпки, особено след клей. Трябват няколко дни почивка със сигурност. Ще говоря с фитнес треньора.

Може да има промени, затова не искам да потвърждавам. Със сигурност искам да направим колкото се може повече мачове“, обясни Димитров.

Menu Title