Алкарас спря серията на Григор Димитров в Куинс

23 юни, 2023
57 преглеждания

 

Алкарас спря серията на Григор Димитров в Куинс

Алкарас спря серията на Григор Димитров в Куинс

Алкарас спря серията на Григор Димитров в Куинс

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира на трева от сериите АТП 500 в лондонския клуб Куинс. Българинът отстъпи с 4:6, 4:6 на №1 в схемата и №2 в световната ранглиста Карлос Алкарас от Испания. Срещата продължи 94 минути.Димитров направи седем двойни грешки в мача и това бе една от причините за загубата.

Българинът направи два пробива от осем възможонсти, а Алкарас проби четири пъти от шест шанса.Преди този мач Димитров постигна четири поредни победи без да загуби сет. Той записа два успеха в основната схема и два в квалификациите.Димитров поведе с 40-15 в първия гейм, но след две двойни грешки позволи на Алкарас да пробие.

При 2:3 Григор имаше три възможности да върне пробива, но не успя. До края на сета Алкарас сервира много стабилно и взе първата част с 6:4.Българинът започна блестящо втория сет и поведе с 3:0. За съжаление Алкарас успя да върне пробива и намали изоставеното си на 2:3.

При този резултат Гришо имаше точка за пробив, но не успя да се възползва. За сметка на това Алакарас проби отново и направи пълен обрат за 4:3. Това не пречупи Димитров и той постигна рибрейк за 4:4. В следващия гейм Григор направи нови две двойни грешки и допусна нов пробив за 4:5.

След това Алкарас затвори мача на собствен сервис.За достигането си до четвъртфиналите Димитров заработи 90 точки за световната ранглиста.Българинът е шампион в Куинс от 2014 година.

Menu Title