Нестеров: С вяра и отборен дух можем да победим Казахстан

15 Сеп., 2023
40 преглеждания

 

Нестеров: С вяра и отборен дух можем да победим Казахстан

Нестеров: С вяра и отборен дух можем да победим Казахстан

Нестеров: С вяра и отборен дух можем да победим Казахстан

Пьорт Нестеров отново е част от националния отбор на България за Купа „Дейвис“. Нестеров даде интревю за сайта на Българската федерация по тенис преди мача срещу Казахстан. – Какво е настроението в отбора преда мача срещу Казахстан?- Както винаги настроението е супер.

Всички работим много здраво. Цялата седмица тренираме много добре. Подготвяме се и се надявам на добър изход от мача.- Лично ти чувстваш ли се във форма?

– Чувствам в добра физическа и игрова форма. Направих много мачове през лятото и това ми помогна.- Казахстан се води фаворит според ранкинга. Какво е предимството на България?

– Играем у дома пред родна публика. Купа „Дейвис“ е отборен турнир и тук ранкинга много пъти няма значение. Който има сърце, който покаже повече борбеност, вяра и отборен дух ще победи. Ако сме задружни и се борим докрай за всяка една точка можем да победим.

– Вече няколко пъти си част от националния отбор за Купа „Дейвис“. Казахстан ли е най-тежкия противник?- Със сигурност, Казахстан е най-силния противник от отборите с които играхме в предните мачове. Това не означава, че те са фаворити или ние сме аутсайдери.

Тук всичко е до отборен дух и борбеност. Аз съм сигурен, че момчетата, треньорите и целия персонал ще дадат всичко от себе си както през последните години. Аз се надявам, че можем да вземем победата.- Какво ще кажеш на публиката, която ще ви подкрепи?

– Надявам се на силна подкрепа. Публиката може да ни вдъхне повече увереност в битката за победа.

Menu Title