Димитър Кузманов допусна обрат в първия мач на България срещу Казахстан за Купа „Дейвис“

16 Сеп., 2023
56 преглеждания

 

Димитър Кузманов допусна обрат в първия мач на България срещу Казахстан за Купа

Димитър Кузманов допусна обрат в първия мач на България срещу Казахстан за Купа "Дейвис"

Димитър Кузманов допусна обрат в първия мач на България срещу Казахстан за Купа „Дейвис“

Димитър Кузманов изигра много силен мач, но стомашно нераположение в края на втория и началото на третия сет не му позволи да вземе победата. Мико отстъпи с 6:3, 4:6, 3:6 на №123 в световната ранглиста Тимофей Скатов. Срещата продължи 2 часа 47 минути. Срещата се игра пред препълнените със зретели трибуни на кортовете на ОББ Български национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина.

Кузманов проби за 3:1 в първия сет, но веднага допусна рибрейк. След Мико проби отново за 4:2 и успя да запази преднината си до края на сета. Във втората част Кузманов изостана с 0:3, но успя да изравни при 3:3. При 4:5 българинът изпита серозно стомашно неразположение и загуби сервис гейма си.

Мико продължи да има сериозни здравословни проблеми и изостана с 0:3 и 1:5 в третия решителен сет. Кузманов не се предаде и намали на 3:5, но след това Скатов затвори мача на собствен сервис. Във втория мач на сингъл един срещу друг ще се изправят Янаки Милев (569) и първият избор на Казахстан Александър Бублик (№29).

Menu Title