Милев, Нестеров и Донев с победи в Сърбия

21 Сеп., 2023
53 преглеждания

 

Милев, Нестеров и Донев с победи в Сърбия

Милев, Нестеров и Донев с победи в Сърбия

Милев, Нестеров и Донев с победи в Сърбия

Националите на България за Купа „Дейвис“ Янаки Милев и Пьотр Нестеров и друг българин Габриел Донев се класираха за втория кръг на сингъл на турнира на червени кортове в Куршумлийска баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под №3 в схемата на сингъл Янаки Милев победи представителя на домакините Алекса Писарич със 7:6(8), 6:2 за два часа и пет минути игра. Българинът спечели първия сет с тайбрек, а във втория владееше инициативата и след 2:2 спечели четири поредни гейма. Следващият му съперник ще бъде Ерик Арутиунян от Беларус.

Габриел Донев елиминира Душан Обрадович от Сърбия със 7:5, 6:2. Срещата продължи час и 33 минути. Българинът направи обрат от 3:4 до 7:5 в първия сет, а във втората част дръпна с 5:1 и приключи двубоя в два сета. Във втория кръг Габриел Донев ще срещне водача в схемата Андрей Чепелев (Русия).

По-рано днес седмият поставен Пьотр Нестеров също се класира за втория кръг. Нестеров победи квалификанта Шендрит Деари (Република Северна Македония) с 6:0, 6:4.При двойките Нестеров и Милев, които са водачи в схемата, стартираха с успех над Абрахам Асаба (Гана) и Тадиджа Радованович (Сърбия) със 7:6(5), 7:6(4).Вчера за четвъртфиналите на двойки се класира и Габриел Донев в тандем с Николас Буитраго (Колумбия).

Поставените под №3 Донев и Буитраго победиха сърбите Тадей Михайлович и Стефан Попович с 6:2, 6:3.Участието на Пьотр Нестеров и Янаки Милев на турнира се осъществява с подкрепата на EGT.

Menu Title