Григор Димитров с исторически обрат в Пекин

29 Сеп., 2023
47 преглеждания

 

Григор Димитров с исторически обрат в Пекин

Григор Димитров с исторически обрат в Пекин

Григор Димитров с исторически обрат в Пекин

Григор Димитров сътвори велик обрат и се класира за втория кръг на турнира на твърда настилка в китайската столица Пекин с награден фонд 3,8 милиона долара. Българинът победи с 2:6, 7:6(4), 6:1 участващия с „уайлд кард“ Макензи Макдоналд (САЩ). Срещата продължи 2 часа и 2 минути.Димитров изоставаше със сет и 1:5 във втория, но спечели 12 от следващите 14 гейма.

С този успех Димитров заработи 45 точки за световната ранглиста, а във втория кръг ще играе срещу №3 в схемата Холгер Руне (Дания). Двамата са се срещали веднъж досега на трева на „Уимбълдън“ по-рано през този сезон, когато 20-годишният датчанин спечели с 3:6, 7:6(6), 7:6(4), 6:3. Макдоналд поведе с 4:0 по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част дръпна с 5:1. Димитров обаче успя да върне двата пробива пасив и със серия от пет поредни гейма поведе с 6:5.

Американецът взе подаването си и стигна до в тайбрек, като в него поведе с 3:1 точки, но Димитров взе шест от следващите седем разигравания, за да довърши обрата в сета.Българинът стартира с пробив в третата част, след което Макдоналд повика физиотерапевт на корта заради проблем с рамото на играещата дясна ръка. В крайна сметка срещата продължи и Димитров стигна до победата след 6:1.

Menu Title